Amazon представи собствено безсървърно БД решение

Amazon

Amazon анонсира в четвъртък общата достъпност на Amazon Aurora Serverless, безървърно БД решение, което се явява в качеството си на нова опция на сега предлагания техен софтуер Amazon Aurora – база данни, съвместима с PostgreSQL и MySQL.

Amazon Aurora Serverless беше представена за пръв път по време на re:Invent през ноември, когато стартира нейното бета тестване. Платформата представя на ползващите я редица облаги, в това число възможността да бъдат създавани инстанции на базата данни само при нужда. Те могат да бъдат допълнително променяни в зависимост от нуждите и условията, а безсървърния компонент предполага, че създаващият ги не трябва да се грижи за разполагането на инфраструктурата преди това. От Amazon обясниха в специално прес-съобщение, че Amazon Aurora Serverless е насочена към потребители с приложения, които имат по-малко предвидим модел на използване, като ценообразуването се базира на „ползване за секунда“ време.

Amazon

Нововъведените приложения, обясняват от компанията, демонстрират несигурни модели на използване и това създава главоболия за потребителите, които не са сигурни за капацитета, от който ще се нуждаят. До този момент, на тях им се е налагало да избират между презастраховането с предварителното резервиране за базата на повече от необходимия ? капацитет, а с това и плащането за повече ресурси, отколкото се нуждаят, или обратното – доставянето на по-ниски нива на капацитет, с което рискуват да се появят проблеми с представянето. С Amazon Aurora Serverless това се променя, тъй като няма нужда да се осигурява нищо предварително. Вместо това базата данни бива „събудена“ в момента, когато има нужда от нея и бива затворена в секундата, в която вече ползването ? не е нужно.

Amazon вече има и дълъг списък на ползващи Aurora Serverless, сред които NTT Docomo Inc., Cognizant Technology Solutions Corp. и Държавния политехнически университет на Калифорния.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 19
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Авг 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Amazon, Aurora
Ние във фейсбук