Въпреки оптимизма на Intel, цената на акциите пада

   Intel,

Събитието DCIS, протекло тази сряда в централния офис на Intel трябваше да въодушеви инвеститорите с грандиозните планове на корпорацията в най-близко бъдеще. Но когато настъпи времето за задаване на въпроси и получаване на отговори, поканените специалисти атакуваха корпорацията с въпроси. Те се интересуваха от стратегията на Intel за оцеляване в условията на твърде дългото забавяне на 10 нанометровия технологичен процес.

Ръководителите на Intel от най-различен ранг излъчваха увереност относно способността на компанията да се конкурира и при използването на 14 нанометров технологичен процес. Но за финансовите аналитици тези доводи не бяха убедителни. Експертите на Goldman Sachs дори препоръчаха на своите клиенти да продават акциите на Intel, като посочиха, че тяхната реална цена е с 12% по-ниска. Естествено, тази критика нямаше как да не се отрази на динамиката в цените на акциите.

Финансовите експерти посочиха двата основни рискови фактора, които намаляват цената на акциите на Intel. Това е засилената конкуренция и проблемите с дохода. Специалистите са на мнение, че разходите по усвояването на 10 nm процес ще подкопаят стабилността на компанията.

Същите експерти видяха потенциален ръст от около 10% в акциите на AMD.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 13
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Авг 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Intel
Ние във фейсбук