Intel използва над 40 000 процесора Xeon за симулация на бъдещите си продукти

Intel   40 000  Xeon

Раджа Кодури (Raja Koduri), който преди време оглавяваше Radeon Technology Group – графичното направление на AMD, наскоро премина в Intel, където създава нови графични процесори. Кодури често публикува в своя Twitter акаунт различна интересна информация и снимки. Поредната публикация хвърля светлина именно върху разработването на нови продукти.

Раджа се похвали, че 40 320 сървъра, базирани на процесорите Intel Xeon, симулират работата на бъдещите продукти на Intel, които се разработват в момента. Цялата тази мощна компютърна система консумира около 5 мегавата електрическа енергия. Разбира се, Кодури не дава информация какви продукти се симулират с тази внушителна компютърна мощност. Много е голяма вероятността, това да се бъдещите графични процесори на корпорацията.

Да добавим, че Раджа Кодури посети събитието DCIS тази сряда.  Там държа реч друг бивш специалист на AMD, прехвърлил се към Intel. Това е Джим Келър (Jim Keller). Но Кодури за разлика от своя колега, не излезе на сцената.

Intel   40 000  Xeon

Да си припомним, че през месец ноември миналата година в сайта на Intel се появи официално прессъобщение, с което бе обявено, че Раджа Кодури става старши вицепрезидент и главен разработчик на архитектурата в новия отдел Intel Core and Visual Computing Group.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 15
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Авг 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Intel, Xeon
Ние във фейсбук