За две години посещаемостта на Facebook е спаднала двойно

     Facebook

Експертите на SimilarWeb заявиха, че трафикът на най-голямата в света социална мрежа продължава да пада. С тези темпове Facebook съвсем скоро ще отстъпи на YouTube своето място в рейтинга на най-посещаваните сайтове.

През последните две години трафикът на Facebook.com от 8,5 милиарда посещения на месец е паднал на 4,7 милиарда на месец. В същото време посещенията на YouTube през месец юли тази година достигнаха 4,5 милиарда и продължават да растат. При запазването на тази тенденция, YouTube ще стане вторият по популярност сайт в интернет, веднага след Google. Миналия месец интернет гигантът достигна 15,2 милиарда посещения на месец.

На пръв поглед това са лоши новини за Facebook, който бе здраво разтресен след скандала с изтичането на лични данни и резкия спад в курса на акциите. Но специалистите на SimilarWeb са забелязали нещо друго. Нараства успеха на мобилните приложения на Facebook и това е основната причина за падането на интернет трафика. Потребителите са започнали да използват мобилен трафик и предпочитат мобилната версия на месинджърите пред браузърната.

Въпреки това, аналитиците прогнозират съществено изместване на посещаемостта към други сайтове. Освен ръста на посещенията на YouTube, очаква се изкачването в рейтинга и на Amazon, който вече има 2 милиарда посещения месечно.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 12
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на10 Авг 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Facebook
Ние във фейсбук