Търговските ограничения между САЩ и Китай могат да доведат до ръст на цените на електрониката

Търговската война между САЩ и Китай набира обороти. След редицата взаимни митнически ограничения между тези държави, правителството на САЩ анонсира нови 25% мита на китайските стоки. В парично отношение това са около $16 милиарда. В отговор на това действие, министерството на търговията на Китай анонсира мита с аналогична сума за американския импорт.

Сред многобройните китайски стоки, попаднали в новите мита, е включен широк спектър от електронни компоненти. Например „Чипове за електрониката: процесори и контролери, запомнящи устройства, усилватели„. Съвсем логично, тези мерки ще доведат до поскъпване на потребителската електроника, първоначално в САЩ.

За щастие на американските клиенти, не всичко се доставя от Китай. Сред основните доставчици на готова електроника можем да изброим Тайван, Южна Корея, Япония, Тайланд, Сингапур и Малайзия. Въпреки това, много отрасли на електронната промишленост ще бъдат принудени да повишават своите цени. Това е така, понеже от 23 август тази година влиза в сила 25% мито на китайската електроника. Всичко това може да нанесе сериозна вреда на компаниите в дългосрочна перспектива.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 10
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на09 Авг 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Няма, тагове
Ние във фейсбук