ASRock представи нови UEFI фърмуери за процесорите Intel Core серия 9000

ASRock  UEFI  Intel Core 9000

Вече е общоизвестно, че процесорите Intel Coffee Lake Refresh, които съвсем скоро трябва да излязат на пазара, ще се поддържат от сега продаваните дънни платки с чипсети от серия 300. Преди инсталирането на новия процесор в LGA1151-v2 сокета е необходимо да се обнови UEFI фърмуера. От началото на месеца до днес, актуални фърмуери представиха компаниите MSI, Gigabyte и ASUS. А сега към тях се присъедини и ASRock.

Списъкът с дънните платки на ASRock, за които вече има нови версии на UEFI, включва 28 продукта с чипсетите Intel H310, B360, H370 и Z370. Новите фърмуери вече могат да бъдат изтеглени от официалния сайт на производителя.

ASRock  UEFI  Intel Core 9000

Всички, които искат да сглобят компютърната си система от нулата, могат да различат готовите за Intel Core 9000 серията дъна по надписа 8 Core CPU Support на тяхната опаковка.

ASRock  UEFI  Intel Core 9000

Важно е, че ASRock няма никакво намерение да заблуждава купувачите, които искат да си сглобят компютър, базиран на бюджетна дънна платка. Производителят открито обяснява, че системата за захранване на процесорното гнездо не е много мощна. Отбелязва се, че в някои случаи по-евтините дънни платки, отбелязани със звездичка в списъка, не могат да задействат цялата изчислителна мощност на новите процесори.

„При по-голямо натоварване, производителността може да намалее, вследствие на по-високата консумация на електрическа енергия от процесорите на Intel серия 9000“ – се казва в сайта на компанията.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 19
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на09 Авг 2018
ИзточникKaldata

Тагове
UEFI, Intel, Core, ASRock
Ние във фейсбук