И Oracle иска да пази тайните на Пентагона, внася официален протест

Докато в Европа влезе в сила ГДПР, а дискусията около защита на личното пространство и информация не стихва, американските компании се карат кой да пази тайните на Big Brother.

По-рано тази година ви разказахме за спор между няколко големи американски компании, породен от противоречиво решение на Пентагона да използвам Amazon Web Services, като единствен облачен доставчик. Oracle, Microsoft и други се възпротивиха на намерението, а причината изглежда прозрачна – едни десет милиарда долара.

Тази седмица историята има продължение, след като стана ясно, че Oracle са подали официално искане стопиране на сделката. Компанията не е съгласна със структурата на споразумението, от което ще се възползва една-единствена компания.

Oracle излага в 40 страници становището си защо Министерството на отбраната на САЩ не трябва да предприема подобно действие. Според компанията, обвързването на Пентагона с една-единствена платформа за продължителен период от време е неправилно и непрактични. Освен това, Oracle припомня препоръките към държавните организации в подобни случаи да сключват договори с няколко доставчика.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 16
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на09 Авг 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Oracle
Ние във фейсбук