Ford ще помага в работата на служителите си с екзоскелети

Компанията вече е доставила EksoVest към 15 свои обекта по цял свят.

Автомобилният гигант Ford обяви чрез специално прес-съобщение, че работниците ще бъдат подпомогнати в своята работа от екзоскелети.

Името на технологията е EksoVest и е разработена от Ekso Bionics, компания, специализирала се в производството на носими роботизирани решения.

„Представете си да вдигате торба с брашно или диня над главата си по 4600 пъти на ден като част от работата ви? Подобни действия са сходни с тези, които служителите на Ford извършват всеки ден в работата си по превозните ни средства в цял свят“, пишат от компанията. „Повтарящите се действия като тези могат да доведат до умора и травми за работниците, но сега Ford започва доставката на иновативна носима технология, наречена EksoVest, която ще помогне за намаляване на риска при някои работници в нашите фабрики“.

Компанията пуска екзоскелетите след успешно проведени тестове в обекти на Ford в Уейн и Флат Рок, Мичиган.

Ford

Самите EksoVest могат да оказват помощ, изразяваща се в до шест килограма на ръка.

„Нашата мисия в Ekso е да подобрим човешките способности посредством носимата технология и роботиката, което кара хората да преосмислят физическите ограничения и да достигнем нещо забележимо“, споделят на свой ред от фирмата производител на екзожилетките.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 10
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на09 Авг 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Ford, EksoVest
Ние във фейсбук