Ню Йорк нанесе тежък удар по дейността на Uber и Lyft

Нюйоркският градски съвет в сряда се споразумя да ограничи броя на лицензите за услуги за споделено пътуване, като например Uber в продължение на една година. Така властите удариха сериозно компаниите, които разчитат на най-големия град в САЩ като основен източник на приходите си.

Първият такъв таван, въведен от голям град в САЩ, беше част от пакет от мерки, насочени към намаляване на задръстванията по пътищата и увеличаване на заплатите на шофьорите вследствие на експлозивния растеж на превозни средства под наем и скока на самоубийствата сред таксиметровите водачи в Ню Йорк, чиито доходи почнаха да падат.

Кметът на Ню Йорк Бил де Бласио заяви, че възнамерява да подпише пакета мерки като закон.

„Това действие ще спре прилива на автомобили, допринасящи за задръстванията, които тормозят улиците ни“, каза той в изявление.

Броят на опериращите в града превозни средства за споделено пътуване е скочил от около 12 600 през 2015 г. на около 80 000 през тази година, според Комисията за таксиметрови коли и лимузини в Ню Йорк. Около 14 000 таксита също работят в града.

На усилията за ограничаване на услугите в Ню Йорк, най-големият пазар на Uber в САЩ, се противопоставиха всички представители на бизнеса, включително Uber, Lyft и Via.

„12-месечният таван на града за нови разрешителни за превозни средства ще застраши една от малкото надеждни възможности за транспортиране, като същевременно няма да направи нищо, за да поправи метрото или да облекчи задръстванията“, каза Uber в изявление.

Lyft пък заяви: „Тези значителни ограничения ще доведат нюйоркчани обратно в ерата на трудното намиране на превоз, особено за малцинствата и крайните квартали.“

В имейли до близо 5 милиона нюйоркчани миналия месец Uber каза, че пътниците ще бъдат наранени най-много от лимита и ще се изправят пред по-високи цени, по-дълги часове на изчакване и по-малко покритие на външните предградия на града от шофьорите ?.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 10
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на09 Авг 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Uber, Lyft
Ние във фейсбук