Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

EaseUS Partition Master Free: най-добрият мениджър за работа с всякакви дискове

EaseUS Partition Master Free: -

EaseUS Partition Master е великолепен мениджър на дискове за Windows, който разполага с мощни допълнителни функции за почистване и оптимизиране на операционната система.

Програмата поддържа на практика всички типове дискови устройства – HDD, SSD, RAID масиви, обикновени флаш стикове и т.н. Външният вида на EaseUS Partition Master е с типичния за мениджърите на дисково пространство дизайн: отдясно се намира картата на дисковете във визуален и табличен вид. В левия панел се намират всички раздели с операции, които могат да се извършват с избраните дискове. Менюто е поставено отгоре. Интерфейсът е съвременен, в стил Windows 8.1 и 10. Програмата работи чрез предварително планиране на необходимите операции, които след потвърждение, последователно се изпълняват. Това е много удобно – промените, които се правят, не се прилагат веднага върху дисковете, докато не се кликне върху бутона за прилагане. Интерфейсът на програмата визуализира всички промени, но те ще бъдат въведени след като се кликне върху иконката за тяхното прилагане.

EaseUS Partition Master Free: -

Пробната версия на EaseUS Partition Master Professional може да бъде изтеглена от официалния уебсайт на компанията EaseUS. Пробната Free версия всъщност е безплатната версия на програмата. Предлагат се четири версии на EaseUS Partition Master Free 12.9 – Free, Pro, Server и Unlimited. Професионалните възможности на се активират чрез продуктов ключ. Но и без ключа възможностите на програмата са много големи.

Базови възможности на дисковия мениджър EaseUS Partition Master Professional

EaseUS Partition Master Free: -

Основните възможности на програмата са следните:

Удобна работа с томовете на диска и тяхната структураИзтриване на дяловете и изтриване на данните в тях. Предлага се режим на многократно триене на данните, гарантиращ, че нищо не може да бъде възстановеноТестване повърхностите на дисковетеВъзстановяване на изтрити дялове и тяхната структураКлониране структурата на диска и нейното прехвърляне на друг диск

EaseUS Partition Master Free: -      За всеки отделен дисков дял или няколко тома се предлагат следните функции:

Създаване, изтриване, промяна на размера, преместване, клониране и обединяване с други дяловеПромяна на букватаФорматиранеЦялостна проверка на диска и на всеки негов дялСкриване/показване на дяловете, които не са системниДяловете на MBR дисковете могат да бъдат преобразувани в логически и обратното.Дяловете могат да бъдат направени активни и обратнотоВъзможно е да се преглежда информацията от дяловете

Както вече казахме, EaseUS Partition Master разполага с допълнителна функционалност, която не е типична за програмите от подобен род.

EaseUS Partition Master Free: -

Предлагат се три основни допълнителни функционалности:

Почистване на операционната система Windows от временни и ненужни файловеАнализатор на дисковото пространство, който е много удобен за ползванеОптимизатор/дефрагментатор на диска

Вграденият дефрагментатор не може да извършва цялостна дефрагментация на дисковете, но работи много бързо.

EaseUS Partition Master Free: -

Но за сметка на това, се предлага оптимизираща операция за всички дискове, особено важна за SSD. Това е подравняването на дяловете за постигане на максимална производителност. Предлага се и опция за флаш дисковете. Тази функция може да се използва и с вече формираните дялове на диска. Далеч не във всеки дисков мениджър има подобна функционалност, а в безплатните въобще не се среща.

 

Разширената функционалност

От по-прозаичните преимущества можем да споменем поддръжката на дискове с капацитет над 8 TB и техническата консултация и помощ от страна на EaseUS.

По интересни са функционалните възможности на Pro версията:

Конвертиране на дисковете в динамични и обратното в базови, без да се губят структурата на дисковете и данните в тях

Управление дяловете на динамичния диск – създаване, премахване, преместване и т.н.Прехвърляне на Windows от един диск към другРабота от команден редКонвертиране на MBR дисковете в GPT и обратното – от GPT към MBR без загуба на данни и на структурата на дискаСъздаване на стартиращ диск с различен софтуер

 

Стартиращият диск на EaseUS Partition Master

EaseUS Partition Master Free: -

Функцията за създаване на стартиращ диск съдържащ EaseUS Partition Master създава ISO дисков образ, който може да бъде записан на флаш стик или CD.

Използва се популярната среда WinPE. Ако WinPE я няма на компютъра, автоматично се изтегля от интернет. Стартираната по този начин EaseUS Partition Master по нищо не се различава от обикновената програма.

Парола за достъп до програмата

EaseUS Partition Master Free: -

Една от интересните особености на EaseUS Partition Master е защитата на достъпа с помощта на парола.

EaseUS Partition Master Free: -

Тази възможност може и да не е актуална за всички. Но си струва да се пробва, особено ако компютърът е вкъщи, а наоколо има деца-експериментатори.

EaseUS Partition Master Free

EaseUS Partition Master Professional

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 17
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Юли 2018
ИзточникKaldata

Тагове
EaseUS, Partition, Master, Free
Ние във фейсбук