Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Билетчето за полетите на Blue Origin ще струва 200 000 долара

Blue Origin все още трябва да извърши първия си полет с човек пилот, преди да може да започне да извежда хората в подорбиталното пространство. Но ако се чудите колко пари да спестите за пътуване, отговорът може да бъде поне 200 000 долара. Според Ройтерс, служители „с първа ръка знания за ценовия план“, са разкрили, че място в кораба New Shepard ще струва между 200 000 и 300 000 долара.

Ако е вярно, тогава ценообразуване ще бъде сравнимо с това на Virgin Galactic, която вече продава екскурзии до суборбитално пространство от 200 000 до 250 000 долара на човек. Що се отнася до момента, в който билетите ще станат достъпни за покупка, ръководителите на Blue Origin разкриха на конференция миналия месец, че планират да продадат местата още през следващата година.

Както посочва Ройтерс, тази цена означава, че компанията най-вероятно ще загуби милиони за всеки полет. New Shepard може да превозва само шестима пътници над 100 мили над повърхността на нашата планета и всеки полет ще струва на компанията около 10 милиона долара.

Капсулата за екипаж на Blue Origin се гордее с огромни прозорци – „най-големите прозорци в космоса“, за да даде на туристите най-добрия възможен изглед. През изминалата година космическата корпорация, собственост на Джеф Безос, изпрати манекен в космоса и проведе най-високия си тестови полет, достигайки целевата си височина. Въпреки това, тя все още не е разкрил много подробности за първия си полет с хора.

Преди това обаче тя заяви, че се надява да пусне New Shepard с хора на борда за първи път тази година, за да се подготви за своя бизнес в областта на космическия туризъм. Това пътуване може да включва служители, вероятно за да докажат, че имат доверие в собствената си технология. Засега компанията се подготвя да тества капсулната си система за авариен изход по време на действителен полет през следващите няколко седмици.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 13
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Юли 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Blue, Origin
Ние във фейсбук