Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Градският транспорт в София вече може да се ползва и с QR код през смартфон

           QR

Центърът за градска мобилност по-рано днес съобщи, че предлага нова услуга за заплащане на дневна карта от 4 лева и нощна карта от 2 лева чрез мобилно устройство.  Всеки пътник, който иска да си закупи карта за всички линии за 1 ден или да пътува с нощните линии до 04:45 ч., е необходимо да се регистрира чрез имейл на  sofia.mpass.bg.

Ето как работи системата:

1. Регистрирате се на sofia.mpass.bg.

2. Влизате в системата и виждате 2 опции за закупуване на избраната от Вас карта

– чрез дебитна/кредитна карта. В случая няма значение коя е банката издател, както и не дължите никакви допълнителни такси. Заплащате единствено и само 4 лева за дневна карта или 2 лева за нощна (може да закупите и двете).

– чрез мобилен оператор (в момента това е А1, но в срок от няколко седмици услугата ще се предлага и от останалите мобилни оператори). Отново заплащате само цената на избраната карта, а СМС-ът Ви се таксува по абонаментния план с оператора.

Получавате защитен QR код, който е Вашата “карта“. Необходимо е да го сканирате на входа на метрото, за да влезнете на перона. За пътуване в наземния транспорт е необходимо да го покажете при проверка на контрольора или на кондуктора, който проверява валидността на картата.

И някои важни подробности, които споделят от Центъра за градска мобилност

Можете да закупите картата непосредствено преди да влезете в метрото. Необходими са 45 секунди за валидиране. Не можете да се чекирате отново със същата карта, след като веднъж сте влезнали, в рамките на следващите 5 мин.

Контрольорите виждат в реално време, кога сте закупили картата.

При въвеждане на код за потвърждаване на телефонен номер, при 3 грешни въвеждания изпратеният код се инвалидира и е необходимо изпращането на нов код за потвърждение.

С новата система се избягва чакането по опашки пред Пунктовете за продажба на документи, не Ви е необходимо да търсите и търговец, който доставя карти, за да си закупите. Нужно е да имате само мобилен телефон, да се регистрирате и да изберете опция за заплащане на дневната карта/важи до 01.00 ч на следващия ден/ или нощната карта, която е за всички линии на нощния транспорт и важи до  04:45 ч.

От Център за градска мобилност дори са направили клипче, с което показват как се ползват картите. Него можете да видите тук:

Същевременно А1 обяви, че ще предостави на абонатите си безплатно първите закупени 1000 дневни и 1000 нощни карти, заявени през него.  А1 потребителите трябва единствено да се регистрират в мобилната платформа на ЦГМ с актуален имейл адрес и парола за достъп. Сумата за съответната карта се начислява към сметката на мобилния телефон.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 14
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Юли 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Ние във фейсбук