Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

В Chrome е задействана функцията Site Isolation, спираща уязвимостите Meltdown и Spectre

 Chrome    Site Isolation,   Meltdown  Spectre

Оказа се, че Google скрито е активирал в браузъра Chrome функцията Site Isolation, осигуряваща информационната безопасност на потребителите.

Новата функция е активирана за 99% от потребителите на операционните системи Windows, Mac, Linux и Chrome OS.

Функцията Site Isolation не е нова. Тя се появи във версия 63 на Chrome. Излeзе през месец декември 2017 година, но тогава се налагаше да бъде активирана ръчно чрез флага chrome://flags/#enable-site-per-process.

Сега е активирана при почти всички потребители. Когато Site Isolation е активна, Chrome използва отделен процес за всеки домейн. Първоначално Google описваше тази функция като „допълнителна бариера в безопасността между сайтовете“. Но сега именно този механизъм стана основната защита на браузъра от всички видове на хардуерните уязвимости Meltdown и Spectre, открити в централните процесори.

Анализът на производителността показа, че Site Isolation увеличава с 10-13% използването на оперативната памет. Но сега, програмистите на Google могат да премахнат всички предишни средства за защита на Chrome от уязвимостите Meltdown и Spectre. По този начин работата на браузъра ще се ускори. И още, сега могат да бъдат активирани таймерите с повишена точност и функциите от рода на SharedArrayBuffer. Те бяха блокирани в борбата срещу хардуерните уязвимости.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 14
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Юли 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Site, Chrome, Isolation, Meltdown, Spectre
Ние във фейсбук