Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Magic Leap показа възможностите на своите AR очила

Magic Leap     AR

Стартъпът Magic Leap от седем години в пълна тайна разработва своите очила за допълнена реалност.

Но днес младата компания показа своето първо устройство с име Magic Leap One Creator Edition. То е предназначено за разработчиците и ще излезе на пазара до края на лятото.

AR очилата дават възможност на програмистите да създават игри и приложения с помощта на платформата Magic Leap. По време на презентацията стартъпът показа процеса на създаването на една игра. Потребителят използва жестове с пръстите си, за да намери най-подходящото място за поставянето на 3D обекта в допълнената реалност. Намереното по този начин място системата обозначава със зелен цвят. Magic Leap One разпознава редица специфични жестове и разположение на ръцете.

Magic Leap     AR

Обектът е каменен голем. Потребителят трябва да избягва неговите удари и хвърлени камъни. Всички приложения за Magic Leap работят в многопотребителски режим – няколко души виждат едни и същи обекти и взаимодействат с тях в реално време.

Magic Leap     AR

Техническите характеристики засега са съвсем малко. Производителят каза само, че Magic Leap One Creator Edition се базират на мобилния процесор Nvidia Tegra X2 и че се предлагат два различни модела. За цената е още рано да се говори.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 12
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Юли 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Leap, Magic
Ние във фейсбук