Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Magic Leap представят крайната версия на очилата си още това лято

Magic Leap         Очилата с допълнена реалност са готови да направят премиерата си.

Години наред Magic Leap обещаваха да донесат AR преживяване, което изглежда като излязло от научно-фантастичен филм. Този дебют се отлагаше и отлагаше, и не бяха случайни спекулации, че може би става за поредния балон, идващ от Силициевата долина. Но с милионите долари подкрепа и сериозен екип, Magic Leap ще покажат финалната версия на продукта си, а партньорството им е това начинание, с компания от ранга на AT&T трябва да служи за атестат за сериозността на Magic Leap.

Magic Leap One Create Edition ще имат в основата си технология на Nvidia – Tegra X2, което да направи излишно присъствието на допълнителен хардуер – като мощна компютърна система. Очилата ще се нуждаят от допълнително устройство с името LightPack. Заедно с това идва SoC системата Parker с две ARM A57 процесорни ядра, специализираното CPU ядро Denver, който помещава 256 CUDA ядра на графичния процесор Pascal.

По отношение на софтуера, очилата ще разчитат на 64-битова Линукс дистрибуция с името Lumin. Що се отнася до оперативната памет, Magic Leap не разкриват колко ще е тя, но споделиха, че досега никой разработчик не се е оплакал от нейния обем. Няма яснота и около батерията, но както и VentureBeat припомня, компанията обяви „няколко часа“ работа без прекъсване.

По отношение на поддържаните графични стандарти, Magic Leap обещава подкрепа за OpenGL 4.5, OpenGL ES3.1 и Vulkan. Осигурена е и пълна поддръжка за Unity и Unreal Engine 4.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 15
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Юли 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Magic, Leap
Ние във фейсбук