Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Техническата поддръжка на Huawei случайно разкри името на ОС Android P – Pistachio

   Huawei      Android P – Pistachio

Слуховете, че новата версия на операционната система Android P ще се нарича Pistachio (шамфъстък), се появиха още преди официалния анонс на бета версията на мобилната операционната система. Но сега кодовото име бе забелязано в чата на официалната поддръжка на Huawei.

Потребител в чат сесия с техническата поддръжка на Huawei помоли за уточнение, кога смартфоните Huawei P9 Lite Mini (Y6 Pro) и Huawei P9 Lite (2017) ще бъдат обновени да EMUI 8.0. Тази надстройка се базирана на операционната система Android 8.0 Oreo. И в двата случая, може би случайно, служителят от поддръжката говори за Android Pistachio:

   Huawei      Android P – Pistachio

Това не е първият път, когато в Глобалната мрежа излиза името Android P Pistachio. През месец февруари Bloomberg съобщи, че новата версия на мобилната операционна система ще носи името Android Pistachio Ice Cream.

Всъщност, именно този вариант има най-големи шансове да се окаже финалният. Pistachio е вид фъстък, докато Pistachio Ice Cream е сладолед с шамфъстък и повече прилича на досегашните имена на тази операционната система. Това са Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat, Oreo.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 17
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Юли 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Huawei, Android, Pistachio
Ние във фейсбук