Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Един от ключовите разработчици на графичните ядра на Intel, премина към AMD

        Intel,   AMD

Миналия ноември Intel примами при себе си Раджа Кодури (Raja Koduri), който дотогава бе ръководител на графичното направление на AMD – Radeon Technology Group (RTG). А в края на април към него се присъедини ръководителят на маркетинговия отдел на RTG Крис Хук (Chris Hook). Но сега AMD изглежда започва да си връща.

Уеб порталът Hexus съобщи, че за AMD вече работи Мартин Аштън (Martin Ashton), който досега заемаше високи длъжности в три ключови отдела на Intel. Той бе вицепрезидент на новия отдел за разработване на централни и графични процесори (Core and Visual Computing Group). Едновременно с това беше главен инженер по графичните технологии (Visual Technologies Team). И едновременно с това – директор по хардуера и втори директор архитектурата на графичните и паралелните изчисления.

Всеки един от тези отдели работи върху графиката на Intel. А секцията Core and Visual Computing Group бе създадена специално за разработването на отделни графични процесори на Intel. Естествено, бе оглавена от Кодури.

Аштън е известен предимно с това, че 26 години работи в британската компания Imagination Technologies, където разработваше небезизвестните графични процесори PowerVR. Това са графичните ускорители на Apple до предпоследния Apple A10 Fusion, използван в iPhone 7 и 7 Plus.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 15
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Юли 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Intel
Ние във фейсбук