Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Broadcom възнамерява да закупи CA Technologies за $18,9 милиарда

Broadcom    CA Technologies  ,9

Компанията Broadcom, известна като водещия доставчик на полупроводникови прибори, обяви за сключена сделка с компанията CA Technologies – един от водещите доставчици на софтуерни продукти и технологии.

Според условията на тази сделка, Broadcom закупува CA Technologies за $18,9 милиарда. Ръководството на Broadcom заяви, че с това поглъщане се създава една от водещите световни технологични компании.

Сумата $18,9 милиарда съответства на $44,5 цена на една акция. Това е с около 20% повече от цената на една обикновена акция към след приключването на търговете на 11 юли 2018 година. Или с 23% по-висока от средната цена на акциите на CA Technologies за последните 30 дни.

Broadcom възнамерява да финансира покупката чрез налични средства и с нов кредит от $18 милиарда. Ръководството на компанията счита, че Broadcom ще запази високия си инвестиционен рейтинг.

Затварянето на сделката се очаква да се осъществи през четвъртото тримесечие на тази година. Но преди това предстои да бъде получено разрешение от акционерите, както и разрешения от страна на антимонополните органи на САЩ, ЕС и Япония.

Преди това Broadcom възнамеряваше да закупи друга голяма американска компания – Qualcomm. Сделката за $117 милиарда бе блокирана от Доналд Тръмп, който я счете за опасна за САЩ. Тогава седалището на Broadcom бе в Сингапур. Но компанията се премести в Сан Хосе и смяната на юрисдикцията дава възможност за нови крупни сделки.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 12
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Юли 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Technologies, Broadcom
Ние във фейсбук