Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Opera получи интеграция с Ethereum

Opera    EthereumПодготвяйки се за своето излизане на борсата, компанията зад популярния браузър Opera добавят функция, която да го направи в край с днешния ден.

Opera обявиха, че в новата версия на Opera за Android ще се появи функционалност, позволяваща потребителите да управляват лесно криптопортфейла си в блокчейна на Ethereum с поддръжката на Ethereum Web3. Освен, че са популярни с едноименната си криптовалута, Ethereum са създатели и на блокчейн, на който разчитат и много други цифрови валути. Освен това, интеграцията на Web3 означава и поддръжката на децентрализирани приложения и услуги.

„Присъствието на криптопортфейл в браузъра носи със себе си преживяването от лесните онлайн разплащания. Плащането посредством него е като изпращането на дигитален кеш направо от телефона, и ние направихме това даже по-лесно“, обяснява Чарлс Хамел, мениджър продуктово развитие към Opera Crypto. „Ние вярваме, че днешната мрежа ще е интерфейса на Мрежата на утрешния ден. В качеството си на първия от големите браузъри, които добавят поддръжката за Web 3.0, ние искаме да помогнем интернетът на бъдещето да стане по-достъпен днес“, допълва той.

В края на миналия месец, Opera подадоха документи за излизането си на борсата. Компанията подаде документи пред властите за появата си на Nasdaq, като първичното тръжно предлагане се оценява на $115 млн.

Opera може и да не са сред водещите в бранша – дела на браузъра към юни се изчислява едва на 1.5%, но се радват на постоянна потребителска база от над 321 милиона месечни потребители, двадесетпроцентов годишен ръст и почти никакви задължения.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 12
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Юли 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Opera, Ethereum
Ние във фейсбук