Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Siemens и Alibaba със сътрудничество в IoT сегмента

Siemens  Alibaba    IoT

Немският консорциум Siemens и китайският технологичен конгломерат Alibaba, чрез облачното си звено, Alibaba Cloud, анонсираха съвместно сътрудничество, което да засили напредъка на Китай в областта на „Интернет на нещата“.

Двете компании ще внедрят съвместните си IoT решения с разгръщането на технологични оферти, насочени към развитието в областта на индустриалния интернет. Договорът за сътрудничество беше подписан в Берлин от президента на Alibaba Cloud и вицепрезидент на Alibaba Group Саймун Ху и изпълнителният директор на Siemens AG Джо Кесер. На официалната среща по повод подписването на договора присъстваха германският канцлер Ангела Меркел и китайският премиер Ли Къцян, който е на официална визита в страната.

„С партньорството ни с Alibaba Cloud, ние продължаваме да изграждаме своята глобална индустриална дигитална мрежа. Това сътрудничество е знаменателна сделка за внасянето на Industrie 4.0 в Китай в качеството на страната на световен двигател за производството“, сподели след сключването на споразумението Кесер.

По силата на сключената договореност, Siemens ще предложи широк достъп в облака на Alibaba до MindSphere, облачната IoT операционна система, разработена от немската компания.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 11
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Юли 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Alibaba, Siemens
Ние във фейсбук