Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

NASA публикува видео, показващо многобройните падания на астронавтите на Луната

NASA  ,

Досега бяха публикувани видеа, показващи подскоците на астронавтите по повърхността на Луната. Но движението в условията на ниската лунна гравитация явно не е лесно. NASA публикува нов клип, показващ някои от неособено успешните опити за движение върху лунната повърхност.

Част мисията на Apollo 15 е била изучаването скоростта на метаболизма при придвижването по лунната повърхност. Астронавтите е трябвало да разберат, кой е най-добрият начин за придвижване в подобни условия.

Една от причините астронавтите да изглеждат толкова тромави и непохватни е, че въпреки намаленото тегло, тяхната маса остава същата. Инерцията се заоазва същата и хората се придвижват в по-различни физически условия. Това води до неочаквани подскоци и загуба на равновесие. В клипа са показани редица падания, заснети с големи подробности.

Показано е как един от астронавтите от Apollo 15 губи равновесие, когато се приплъзва с единия си крак. При опита да възстанови равновесието си той само ускорява движението си напред и пада на двете си ръце.

Твърде чести са паданията, когато астронавтите се опитват да вземат нещо от повърхността на Луната. Те бързо губят равновесие и не могат да се задържат прави върху лунния грунт.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 13
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Юли 2018
ИзточникKaldata

Тагове
NASA
Ние във фейсбук