Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Първият завод на Tesla извън Съединените щати ще бъде в Шанхай

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск във вторник е сключил сделка с китайските власти за изграждането на нов автомобилен завод в Шанхай – първият му завод извън САЩ – който ще удвои размера на глобалното производство на производителя на електрически автомобили.Сделката беше обявена, тъй като Tesla повиши цените на произведените в САЩ превозни средства, които продава в Китай, за да компенсира цената на новите тарифи, наложени от китайското правителство в отмъщение за по-тежките мита на президента на САЩ Доналд Тръмп върху китайски стоки.

Мъск беше в Шанхай във вторник и местните власти заявиха, че приветстват намерението на Tesla да инвестира не само в нова фабрика в града, който е център на китайската автомобилна индустрия, но и в научноизследователска и развойна дейност. Китай отдавна се опитва да привлече повече от таланта и капитала, инвестирани от глобалните производители на автомобили в модерните технологии за електрически превозни средства.

Tesla планира да произведе първите автомобили до две години след като строителството започне в завода в Шанхай, като обемът се увеличи до 500 000 автомобила годишно след около две до три години, съобщиха от компанията.

Това ще направи заводът на Tesla в Шанхай голям по стандартите на автомобилната индустрия, където повечето фабрики произвеждат от 200 000 до 300 000 автомобила годишно и ще бъде приблизително еквивалентен на планираната годишна продукция в завода на Tesla във Фремонт, щата Калифорния.

Акциите на Tesla веднага нараснаха с 1.5% на борсата в САЩ, въпреки че някои анализатори поставиха под въпрос коткъде губещата компания ще получи капитала, необходим за изграждането и обслужването на такова голямо предприятие.

Мъск казва, че Tesla ще има положителен паричен поток през тази година. Анализаторите прогнозират, че той ще набере капитал за финансиране на списък с нови проекти, включително пускане на електрически камион, пикап, компактен SUV и нови батерии и производствени мощности, които Мъск предложи за Китай и Европа.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 11
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Юли 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Tesla
Ние във фейсбук