Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Ръководителят на Reddit заяви, че въвеждането на цензура с помощта на ИИ е непосилна задача

  Reddit ,

Стив Хъфман каза, че компютърните алгоритми засега не са в състояние да се справят с нюансите на човешкия език. Те не могат да различат оскърбителните от противоречивите изказвания на потребителите.

Изпълнителният директор на Reddit в чат-кореспонденция заяви, че дори и няма да се опитва да въведе подобна цензура. Изкуственият интелект с лекота може да имитира разговор, но но не е в състояние да различава сарказма и „риториката на ненавистта“ в постовете на хората. Всъщност, към днешен ден масово се използват армии от модератори, на които ИИ може само донякъде да помогне.

Уеб-изданието Verge специално обърна внимание, че откриването на въпросната „риторика на ненавистта“ би било добре да се възложи на специализиран ИИ. Но според Хъфман, това е непосилно за алгоритмите.

Повечето социални мрежи и големите онлайн услуги – Facebook, Instagram, Twitter, Google Plus, YouTube, Tumblr, LinkedIn, използват хиляди модератори. Според Financial Times, 18-те най-посещавани уебсайтове всяка година дават за армията модератори по над $2,5 милиарда.

Ето защо, изследванията в тази област са изключително активни. В Китай например, където армията от интернет модератори е най-голяма, подобна автоматизация ще даде изключителна икономия.

Изкуственият интелект вече започна да отнема работата на много хора. Но за него е много по-лесно да разпознава изображения и да извършва рутинни действия, отколкото да разпознава нюансите на човешкия език.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 13
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на10 Юли 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Reddit
Ние във фейсбук