Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

YouTube дава $25 милиона за борба с фалшивите новини

YouTube

Google възнамерява да отделя повече внимание на YouTube по отношение разпространението на фалшиви новини.

YouTube обнови своята услуга и партньорски отношения с другите компании по такъв начин, че да осигури достъп само до заслужаващите доверия източници на новини и да премахне съмнителните изявления. В САЩ YouTube ще започне да предлага само релевантни статии. На глобално ниво онлайн услугата вече предлага материали за проверка на фактите при търсенето на клипове. Класифицират се темите, където най-често се появяват фиктивни съобщения. Потребителите от 17 държави вече получиха достъп до оптимизираните в това отношение функциите Breaking News и Top News, предлагащи само подбрани релевантни новини.

YouTube

Освен това, YouTube заделя $25 милиона за собствена инициатива, в рамките на която ще бъде създадена работна група. Групата ще работи върху подобряване новините в YouTube, финансиране на новинарските издания и осигуряване на разширена поддръжка на издателите на новинарско съдържание.

В сферата на образованието се подготвя стратегия за цифрова грамотност. Тя ще помага на тинейджърите по-критично да оценяват видеата, които гледат. Новата стратегия ще се осъществява с помощта на организации като Станфордския университет, института Пойнтър и други.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 12
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на10 Юли 2018
ИзточникKaldata

Тагове
YouTube
Ние във фейсбук