Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Колко точно Google знае за вас?

  Google   ?

Всички знаем, че Google събира данни на своите потребители. Основната идея е по този начин компанията да продава реклами, от което да си набира и средства.

Сайтът TheBestVPN изготви и пълен списък как всъщност работи американският гигант в това отношение. Със специална графика сайтът показва как Google следи потребителите си и колко добре всъщност ги познава.

Апликациите на търсачката всъщност ? дават изобилие от информация за този, който е пред екрана. Независимо дали става въпрос за дисплея на компютъра, на лаптопа или на телефона. От личните данни за това кой всъщност сте вие, до интересите, пътуванията и бъдещите цели.

Но тук определено можем да говорим за много повече от сухи цифри и факти. Всъщност благодарение на лицевото разпознаване в снимките на Google, гигантът има достатъчно добра идея и кой всъщност визуално сте вие. Ако пък използвате гласови команди на своя Android, то значи Google знае и как звучите.

Ако пък сте почитатели на Google Fit, бъдете сигурни, че и здравословното ви състояние е известно на търсачката. Освен това е налична и информацията за това с кого общувате, какви книги и филми харесвате, коя е любимата ви храна, любимият ви магазин и т.н.

Можете да видите и по-детайлно как всъщност изглежда събирането на информация от Google. Предупреждаваме, че за следващото изображение е необходим английски език.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 8
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на10 Юли 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Google
Ние във фейсбук