Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Bloomberg: Amazon започна да подменя мениджърите с ботове

Bloomberg: Amazon

Вече няма никакво съмнение, че роботизацията е неизбежна, при това в най-различни сфери. Бързото развитие на изкуствения интелект вече принуждава хората с определени професии да си търсят нова работа.

Поредното доказателство е Amazon, която отдавна използва роботи в своите складове. А сега Amazon започна да подменя мениджърите с шестцифрени заплати с ботове.

Bloomberg съобщи, че се използва специализиран софтуер, който може да върши работата на висшите мениджъри. Новите алгоритми без грешка се справят с многомилионните сделки с различните брандове. Софтуерът се справя със задачи като прогнозиране на търсенето, преговори, окончателно договаряне на цените и други подобни.

Без да дава конкретни примери, Bloomberg каза, че няколко топ-мениджъра са махнати. Те са или уволнени, или преместени в други отдели. „Amazon се убеди, че редица служители губят много време за работа, която може да бъде напълно автоматизирана„.

За преломен момент в това направление се счита средата на 2015 година, когато ботове започват да определят така наречената „Отстъпка на деня“. Контрагентите бяха много доволни от тези сделки, понеже по-лесно става регулирането на цените, поставянето на подходящите изображения и описанието на продаваните продукти.

Bloomberg: Amazon

Тук неволно си припомняме разходката на Безос с робота-куче на Boston Dynamics.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 10
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Юни 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Amazon, Bloomberg
Ние във фейсбук