Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Мощен изкуствен интелект прогнозира кои ще бъдат победителите в Световното по футбол

Доскоро резултатите от мачовете по време на Световното първенство по футбол се предсказваха от хора и някои животни. Например, любимият на публиката октопод Паул.

Но днес има по-надежден метод. Екип учени от Германия и Белгия използва специализирана невронна мрежа, обучена да дава футболни прогнози.

Уеб-порталът Motherboard съобщи, че новият ИИ и използва голям брой показатели в своите прогнози. Отчитат се класацията на футболния отбор в рейтинга на FIFA, средната възраст на футболистите, техният опит, постигнатите досега резултати, брутният вътрешен продукт на родната му страна, населението на неговата страна и още много други.

Изкуственият интелект е направил 100 000 симулации на започващото днес в Русия Световно първенство по футбол 2018. Невронната мрежа е симулирала всички варианти на срещите и класациите до финала включително. На тази база е пресметната вероятността за победа на всеки един футболен отбор.

Фаворити се оказаха Испания и Германия с вероятност за победа съответно 17,8% и 17,1%. Най-вероятното развитие на събитията, предсказани от ИИ, показва победата на Германия.

Според прогнозата, на четвъртфинала ще се срещнат Португалия и Франция, Бразилия и Белгия, Испания и Аржентина, Германия и Англия. На полуфинала ще излязат Франция и Бразилия, Испания и Германия. И накрая, Германия ще победи Бразилия.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 9
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Юни 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Няма, тагове
Ние във фейсбук