Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Facebook ще изисква от рекламодателите да разкриват къде използват потребителските данни

Facebook успява да получи приходи от рекламодатели приходи за милиарди долари на всяко тримесечие, благодарение на мощните си функции за персонализирани и насочени реклами, които позволяват на компаниите да таргетират продуктите си към широк кръг от потребители на платформата.

Следвайки обаче скандала, че сега вече несъществуващата фирма за анализи на данни Cambridge Analytica неправилно е получила данни от около 87 милиона потребители на Facebook, хората днес са по-малко склонни от всякога да вярват на това как рекламодателите ги насочват към платформата. Facebook се опитва да успокои потребителите, като въвежда по-строги изисквания за рекламодателите.

От 2 юли, когато рекламодател качи списък с имейл адреси или телефонни номера на потребители, които искат да таргетират във Facebook, компаниите ще трябва да кажат откъде са получили информацията – директно от клиенти, от данни на трета страна-доставчик или от комбинация от двете. Те също трябва да заявят, че са получили съгласието на хората да използват данните, контактите и информацията им, за да им се показват реклами.

Това е поредната мярка на социалната мрежа да успокои регулаторите и крайните потребители, но предстои да видим доколко тя ще има реално значение за начина, по който се ползват потребителските данни и къде в крайна сметка попадат те.

Facebook

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 9
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Юни 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Facebook
Ние във фейсбук