Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Microsoft анонсира новия дизайн на Office

Microsoft     Office

Програмите от офисния пакет ще имат опростена лента с инструменти, нови цветови и иконки, както и търсене с изкуствен интелект.

Microsoft представи обновения потребителски интерфейс на програмите Word, Excel, PowerPoint и Outlook, включени в офисния пакет Office 365 и Office.com. Новият дизайн има за цел да опрости работата с документи и ще се тества през следващите няколко месеца. Софтуерният гигант ще се съобразява с мненията на потребителите и след изглаждане, офис пакетът ще бъде предоставен на всички.

Microsoft     Office

Според информацията в официалния блог на Microsoft, в освежения интерфейс на Office са направени три основни обновявания. Това са опростената лента с инструменти, нови цветове и иконки, и подобрено търсене. Преработената лента с инструменти е по-компактна и разбираема, а потребителите винаги могат да се върнат към класическата версия с три реда. Търсачката ще работи съвместно с Microsoft Graph и ще използва ИИ технология. Тя ще предлага препоръки по работата с документите, когато потребителят постави курсора върху реда за търсене.

Microsoft     Office

Новият дизайн първоначално ще бъде въведен в уеб-версията Word Online, достъпна в сайта Office.com. Участниците в програмата Windows Insider ще могат да тестват новия дизайн на Word, Excel и PowerPoint от края на този месец.

Да напомним, че предстоящият Office 2019 няма да поддържа предишните версии на операционната система на Microsoft (Windows 7 и 8.1). Office 2019 ще работи само с Windows 10.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 10
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Юни 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Office, Microsoft
Ние във фейсбук