Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Тексас успешно тества виртуална гранична стена

За десет седмици новата компютърна система Lattice помогна на граничната полиция да задържи 55 незаконни имигранти, както и да изземе 445 килограма марихуана.

Съоснователят на Oculus Палмър Лъки в рамките на своя нов стартъп Anduril Industries предложи своя версия на граничната стена на границата на САЩ и Мексико. За разлика от Доналд Тръмп, който обеща да я издигне от бетон, Anduril създаде виртуалния щит Lattice, способен да идентифицира всеки, който незаконно пресича границата.

Виртуалната гранична стена е съставена от няколко високи вишки, камери, лидари, инфрачервени сензори, изкуствен интелект и системи за виртуална реалност. ИИ разпознава всеки обект в зоната на видимост, независимо дали е човек, автомобил, койот или нещо друго.

Незаконните имигранти се засичат с помощта на шлемове за виртуална реалност, които са директно свързани към камерите на границата. Всеки обект се маркира и класифицира. За разлика от другите подобни системи, новата технология, предложена от Палмър Лъки работи с помощта на евтини камери.

Разчетите показват, че изграждането на Lattice на граничната зона между САЩ и Мексико ще струва $500 000 на миля. За сравнение, бетонната стена е с цена $20 милиона на миля.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 10
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Юни 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Anduril, Lattice
Ние във фейсбук