Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Apple: Не използвайте своя iPhone за добив на криптовалута

Apple:    iPhone    Ако мислите да изплатите вашия iPhone с „копаене“, побързайте, защото скоро няма да можете.

Добивът на криптовалута може да се извършва и от телефона ви, вероятно знаете това. Имате Electroleum, има и други приложения и начини, но в обновената версия на ръководството на Apple, насочено към разработчиците на приложения за iOS, не се препоръчва да създават подобни програми, предава Mashable. Всъщност, засега добива на Electroleum си е най-щадящо за телефона ви, но пък месечната ви печалба едва ли ще покрие и кутия цигари. Изглежда, има потребители, които използват други начини да прегреят iPhone-ите си и Apple е наясно с това.

„Изгответе приложението си така че то да е енергоефективно. Приложенията не трябва да изтощават бързо батерията, да генерират прекалени обеми топлина или да оказват излишен натиск към ресурсите на устройството. Приложенията, в това число тези, които показват реклами от трети страни, не трябва да създават несвързани процеси, които да текат на заден фон, като например добив на криптовалута“, се чете в инструкциите.

От компанията уточняват, че извършването на „копаене“ от външен източник, като например облачно базирания майнинг, е позволен.

Въпросните инструкции се въвеждат, заради инцидент от март тази година, свързан с приложението Calendar 2 на Qbix. Apple са били алармирани за това, че приложението копае цифрови монети във фонов режим, което на свой ред дава на използващите го премиумни характеристики. Потребителите обаче не можели да се окажат от тези възможности на програмата, тъй като функцията за отказ не работела, предават на свой ред The Verge. Приложението копаело Monero и дейността му била осезаема за процесора и потребителя. Приложението беше махнато от App Store, а по-късно върнато, но без скритите му функционалности.

При конкуренцията – в Play Store на Android – Google все още допуска копачите на криптовалута, но по-рано тази година обяви, че забранява рекламата на криптовалута и ICO начинания, тъй като ги счита за потенциално лъжливи и измама.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 16
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Юни 2018
ИзточникKaldata

Тагове
iPhone, Apple
Ние във фейсбук