Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

КамАЗ започва производството на безпилотни автомобили през 2021 година

       2021

КамАЗ обяви, че през 2021 година ще започне производството на роботизирани автомобили. Компанията каза, че е необходимо известно време за подготовката на съответното законодателство и за да се прецени интереса на потенциалните купувачи.

КамАЗ представи тестовете на своя 12 местен електрически автобус Ш.А.Т.Л. Това е абревиатура, която се разшифрова като Широко Адаптивна Транспортна Логистика. По време на демонстрацията на възможностите на Ш.А.Т.Л., електробусът измина около 650 метра при скорост 10 километра в час. Зрителите се запознаха с футуристичния дизайн на автобуса и със самата концепция за използването на подобен транспорт.

Електрическият безпилотен КАМАЗ-1221 ШАТЛ е предназначен за придвижване по пътища с твърдо покритие и използва цифрови карти, навигационни системи и компютърно зрение.

КАМАЗ-1221 ШАТЛ спира, за да могат пътниците да слязат и да се качат. Възможно е задаването на маршрут със спирки.

Устройството използва 5G модеми, поставени на автобусите. Създадена е специална 5G зона на тестовото трасе. Единствено мобилната мрежа от пето поколение осигурява бързата реакция на електробуса.

Компанията уточни, че представените софтуерни решения ще могат да се използват и в други транспортни, леки и товарни автомобили.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 4
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Юни 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Няма, тагове
Ние във фейсбук