Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Facebook записва движението на вашите устни и още много друга информация

Facebook

В отговор на поставения въпрос от страна на Конгреса на САЩ във връзка с разгорелия се скандал с Cambridge Analytica, социалната мрежа Facebook разкри своите начини за събиране на информация.

За тази цел е съставен документ от 222 страници. Той описва различните методи за събиране на данни, за някои от които всички се досещаха. Но има такива, за които едва ли някой е подозирал и предполагал.

Естествено, всеки би могъл да подозира, че Facebook следи колко време прекарва в социалната мрежа. Следят се покупките които извършвате, колко купувате, кога го купувате.

Не ето няколко действително уникални метода за събиране на информация от страна на Facebook, взети от представения документ:

Facebook записва движението на вашите устни. Това дава възможност на компанията да се убеди, че не сте робот.Друг начин, по който Facebook разпознава дали не сте робот е дали програмният прозорец на браузъра се намира над другите прозорциFacebook събира информация за вашите устройства. Това не са само данни за модела на устройството и версията на операционната система. Събират се данни за браузъра, за инсталираните плъгини и дори за имената на файловетеКомпанията разполага с информация за вашия мобилен оператор, интернет провайдър, IP адрес, cookie, часовия пояс и скоростта на връзкатаВ някои случаи Facebook събира информация и за устройствата около васНа Facebook са известни достъпните за вас Bluetooth устройства, точки безжичен Wi-Fi достъп и за базовите станции наоколоОвен информацията от GPS, камерата и фото галерията, Facebook може да извиква историята на SMS съобщениятаИ накрая, Facebook знае кои приложения използвате и кои са вашите акаунти
Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 10
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Юни 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Facebook
Ние във фейсбук