Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

MSI представи разширителната платка M.2 Xpander-Aero

MSI    M.2 Xpander-Aero

Тайванската компания Micro-Star International представи по време на голямото изложение Computex 2018 специализираната разширителна карта M.2 Xpander-Aero.

Новата карта предлага възможност за трансформирането на един PCI Express 3.0 x16 слот в четири М.2 конектора. Това дава възможност на потребителите да включат до четири допълнителни бързи NVMe флаш диска.

MSI    M.2 Xpander-Aero

Новото устройство на MSI е аналог на вече съществуващите подобни разширителни карти на ASUS и ASRock. Платката Xpander-Aero поддържа NVMe флаш дисковете с M.2 22110 форм фактор (дължина 1100 милиметра). Необходимо е подаването на допълнително захранване на разположения върху платката 6-пинов PCE-E Power конектор.

MSI    M.2 Xpander-Aero

За охлаждането на M.2 Xpander-Aero се използва охладител Aero с един вентилатор, който се използва и във видеокартите на MSI. Поставени са температурни сензори за регулиране скоростта на вентилатора.

Платката MSI M.2 Xpander-Aero заема два слота, докато същият продукт на конкуренцията заема само един слот. MSI уточни, че новата платка ще се доставя с някои топ-дъна, като например X399 MEG Creation. Няма информация за цената на тази разширителна карта и не се знае дали MSI M.2 Xpander Aero ще се продава отделно.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 11
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Юни 2018
ИзточникKaldata

Тагове
XpanderAero
Ние във фейсбук