Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Intel е готова да даде на AMD не повече от 20% от пазара на сървърните процесори

Intel      AMD    20%     Процесорите AMD Ryzen през последната година добре ще подпомогнат пазара на десктопните CPU. Така ще заставят Intel да засили броя на физическите ядра в решенията както за масово, така и за HEDT-платформите. Към момента, чипмейкърът се подготвят за упорита борба за сървърния сегмент. Той в момента е почти изцяло собственост на „синия гигант“.

Както каза главният изпълнителен директор на Intel Брайън Кржанич, в неотдавнашно интервю, корпорацията признава, че през втората половина на годината, AMD чрез процесорите EPYC може да подобри своите позиции в сървърния сегмент. Въпреки това чипмейкърът ще се опита да отдаде на „червените“ не повече от 15-20% от този пазар.

Имайте предвид, че през изминалото тримесечие, подразделението Intel Data Center Group е продало продукти на стойност 5,2 милиарда щатски долара. За сравнение, общите приходи на Advanced Micro Devices за същите три месеца са $1,65 милиарда. А ръстът на сървърния пазарен дял до 15%, трябва да подсили финансовото здраве „на червения“ чипмейкър.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 12
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Юни 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Intel
Ние във фейсбук