Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Facebook и Google ще съхраняват данните на виетнамските потребители на местно ниво

Facebook  Google         Националното събрание на Виетнам прие закон, с който задължава световните технологични компании, включително Facebook и Google да съхраняват личните данни на местните потребители във Виетнам.

„Националното събрание на Виетнам одобри закон за киберсигурността, който изисква от компании като Facebook и Google да съхраняват в страната цялата информация за потребителите от Виетнам, както и отварянето на местни представителства“ — съобщава агенцията.

По информация на агенцията, законът е бил приет във вторник почти от 87% от парламентаристите. Заедно с това се отбелязва, че тази законодателна инициатива е предизвикала критики от страна на виетнамското общество.

В неделя в страната бе проведен национален протест срещу новия закон. Противниците на инициативата отбелязват, че тя „ще ограничи свободата на словото“ и „може да нанесе щети на икономиката“.

„Законът за киберсигурността е голяма крачка назад за Виетнам. Той ще ограничи свободата на словото на хората и ще възпре чуждестранните инвеститори, тъй като силно ще засегне бизнес климата във Виетнам“ — казват експерти.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 11
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Юни 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Facebook, Google
Ние във фейсбук