Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Computex 2018: новите LPDT дисплеи на Intel с консумация едва 1 W

Computex 2018:  LPDT   Intel    1 W

По време на Computex 2018 събитието, в рамките на инициативата Creator PC, процесорният гигант показа прототипите на дисплеи с консумация само 1 W. Новите дисплеи могат да окажат голямо влияние върху времето на автономна работа на лаптопите.

Intel сподели, че работи съвместно с компаниите Innolux и Sharp по създаването на новите енергийно ефективни дисплеи LPDT – Low Power Display Technology. В тези дисплеи се използва нова технология за оптимизиране подсветката на различните области на екрана с цел двукратното понижаване на консумацията. Постигнато е намаляване на консумацията от типичните 2 W на 1 W. Новите дисплеи ще бъдат използвани за създаването на свръхтънки лаптопи, таблети и хибриди с процесори на Intel от сериите U и Y.

Според ръководителя на направлението за мобилни иновации Джош Нюман (Josh Newman), тази технология може да увеличи времето на автономна работа на лаптопите до минимум 20 часа.

Изглежда че Intel много сериозно приема заплахата от появата на нови лаптопи с чипове на Qualcomm и операционната система Windows 10 за ARM процесори. Тези лаптопи също са характерни с много дълго време на автономна работа.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 11
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Юни 2018
ИзточникKaldata

Тагове
LPDT, Computex, Intel
Ние във фейсбук