Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Chrome OS ще поддържа виртуалните eSIM карти

Chrome OS    eSIM

Технологията на виртуалните SIM-карти дава възможност на мобилните устройства да се свързват с мобилните оператори по електронен път, без да се използва физическа SIM-карта.

Google възнамерява да вгради поддръжката на виртуалните eSIM карти в своята операционна система Chrome OS. Това е важно, понеже тази ОС почти изцяло зависи от интернет. Поддръжката на eSIM картите се осъществява в рамките на проекта Hermes.

Hermes ще има грижата за доставката на съобщенията между устройствата с eSIM карти и сървърите на мобилния оператор. За осъществяване на комуникациите са предвидени профили, които могат да бъдат изтегляни. Hermes ще дава възможност и за търсене на услуги и от други доставчици.

Технологията на виртуалната eSIM карта дава възможност на устройствата да се свързват с мобилните мрежи без да се използва физическа карта за всеки мобилен оператор. Технологията активно се насърчава от асоциацията GSMA за развитие на мобилните връзки в глобален мащаб. Поддръжката на eSIM започна да се появява във все повече устройства. Това са Google Pixel 2 и Pixel 2 XL, iPad Pro, Apple Watch Series 3 LTE, ZTE Quartz.

Chrome OS е операционна система на Google за устройства с ARM или x86 процесори. Тя се базира на хибридно ядро, съставено от Linux ядрото плюс службите на Google.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 15
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Юни 2018
ИзточникKaldata

Тагове
eSIM, Chrome
Ние във фейсбук