Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Нова информация за инцидента с Tesla Model S: водачът гледал своя смартфон

     Tesla Model S:

Преди няколко дни съобщихме за нов инцидент с електромобила Tesla Model S, блъснал се в спрял на червено пожарникарски камион.

При този инцидент електромобилът се вряза в пожарния автомобил със скорост 95 километра в час. Събитието предизвика бурни коментари, а днес уеб порталът USA TODAY публикува нова информация за катастрофата.

Главният въпрос, от които всички се интересуват, е дали по време на инцидента е работел автопилотът ма компанията Tesla. Този случай привлече вниманието на Американската агенция за пътна безопасност (National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA). Федералната агенция изпрати специален екип за да разследва случая. Записът от камерите и бордовия компютър на електромобила показват, че водачът на Tesla Model S не е управлявал електрическия автомобил самостоятелно. Автопилотът е работел, а 28-годишната жена е гледала екрана на своя смартфон.

NHTSA за пореден път напомни, че автопилотът е предназначен само да помага по време на шофиране и не може дълго време да управлява колата самостоятелно. Качеството на неговата работа зависи от климатичните условия и от състоянието на пътя. Шофирането безспорно става по-лесно и много по-приятно, но както с всичко по време на път, трябва да се внимава при използването на тази функционалност.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 15
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на17 Май 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Model, Tesla
Ние във фейсбук