Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Японски влак тръгна 25 секунди по-рано и властите се извиняват

На фона на задръстванията, блъсканицата и цялостните неуредици на нашия градски транспорт, подобна история звучи колкото нереално, толкова и показателно.Японската железопътна компания се извини, след като влакът ? напусна станция 25 секунди по-рано, което е вторият такъв случай от месеци.Операторът казва, че „голямото неудобство, което поставихме на нашите клиенти, беше наистина неопровержимо“.

Един влак през ноември миналата година е напуснал 20 секунди по-рано, докато този път е бил в движение 25 секунди преждевременно.

Според Japan Today, машинистът на влака смятал, че неговият влак е насрочен за напускане на станция Нотогава в 07:11 ч. вместо за действителното време, предвидено в графика – 07:12 ч.

След затварянето на вратите на влака една минута по-рано той осъзна грешката си и все още можел да избегне задаващата се неудобна ситуация. Но тъй като не могъл да забележи пътниците, които да чакат на платформата, решил да тръгне по-рано, излизайки от гарата 25 секунди преди разписанието.

Японските влакове имат репутация за изключителна точност и се оказало, че наистина има хора, които се надявали да се качат на въпросния влак. Останали на платформата, те се оплакали на железопътния оператор и скоро след това той издава официално извинение.

В последния случай от ноември, мениджмънтът на линия Tsukuba Express между Токио и град Цукуба заяви, че „искрено се извинява за причиненото неудобство“. Тогава злополуката е причинена от машинист, който обърква времето за заминаване, макар че не е останал нито един чакащ пътник.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 11
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на17 Май 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Няма, тагове
Ние във фейсбук