Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Флорида започва да приема биткойни за заплащане на данъците

Жителите на американския щат Флорида ще могат да плащат данъка на автомобила, глобите на пътните контролни органи и данъка за недвижимите имоти в биткойни и Bitcoin Cash.

Криптовалутните платежи ще се обработват от най-голямата платформа за биткойн плащания BitPay. Информацията е публикувана в сайта на данъчния отдел.

Според данъчния инспектор Джоел Грийнбърг, криптовалутите не само ще опростят заплащането на данъците, но и ще намалят случите на мошеничество и ще повишат прозрачността на плащанията.

„Целта на новия подход е взаимодействието с клиентите да стане по-бързо, по-интелигентно и по-ефективно. Целта ни е да прехвърлим данъчните служби от 18 в 21 век“ – каза Грийнбърг и добави, че не вижда риск във волатилността на курса на основната криптовалута.

Редица медии отбелязаха, че това е първото съвместно на начинание на BitPay с държавните служби. Но и двете страни са сигурни, че тази съвместна работа ще даде добри резултати.

Неотдавна, законодателните органи на щатите Аризона и Джорджия също внесоха за разглеждане законопроекти, предлагащи гражданите да могат да плащат данъците си в криптовалута. Но нито един от тези законопроекти не бе одобрен.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 14
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на17 Май 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Няма, тагове
Ние във фейсбук