HP представи 34-инчов моноблок с гласовия асистент Alexa

HP  34-     Alexa

Компанията HP представи нова версия на компютъра от типа всичко-в-едно Envy Curved AiO. Това е първият в света моноблок с вграден гласови помощник Alexa.

Alexa е интегриран в системата като стандартно приложение на операционната система Windows 10. Асистентът работи във фонов режим и разпознава немалко гласови команди. Потребителят може да поиска да зазвучи точно определена музика, да види метеорологичната прогноза, да му бъдат продиктувани предстоящите събития от календара и т.н.

HP  34-     Alexa

Новият десктоп компютър в оборудван с широкоекранен IPS дисплей с резолюция 3440х1440 пиксела. Използва се процесор Intel Core i5 или i7 от осмо поколение и видеокартата GeForce GTX 1050. Налични са до 8 GB оперативна памет и до 256 GB флаш-диск.

HP  34-     Alexa

В подставката на моноблока Envy Curved AiO са вградени четири високоговорителя Bang&Olufsen. В нея е интегрирано и безжично захранване. В горната рамка на монитора е поставена уеб-камера, която е скрита и може да се изважда само при необходимост.

Цената на моноблочния десктоп компютър HP Envy Curved AiO не е обявена. Пазарните анализатори считат, че цената на минималната конфигурация ще превиши $2000. Това е твърде вероятно, понеже сегашният модел струва $1400.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 26
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на16 Май 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Alexa
Ние във фейсбук