Вирусът „Сталин“ е изключително опасен за Windows компютрите

 „“     Windows

Специалистите на антивирусната компания MalwareHunterTeam съобщиха за появата на опасния рансъмуер StalinScreamer илиStalinLocker. Руснаците наричат компютърния вирус просто „Сталин“.

Основната опасност е, че рансъмуерът унищожава информацията от всички дискове, включително и себе си. Работата на вируса не е сложна. След като попадне в компютърната система StalinLocker моментално блокира всички Windows процеси. Едновременно с това на потребителя се показва изображението на генералния секретар на СССР Йосиф Сталин, на фона на химна на Съветския Съюз.

Дотук нищо особено. Но ако потребителят не въведе кода, който трябва да бъде закупен от хакерите, информацията от неговия компютър се унищожава. Кодът на вируса не е сложен. За да се спре неговото действие е необходимо да се изчисли разликата между дена на заразяването на компютъра и деня на подписването на договора за създаването на СССР (1922.12.30). А потребителят има само 10 минути за да въведе правилния код. Ако се направи рестарт, времето за реагиране значително се намалява.

 „“     Windows

Вирусът „Сталин“ се открива бързо и лесно от почти всички антивирусни програми. С едно изключение: Windows Defender не го открива. Явно това е заложено в кода на StalinLocker и той срива операционната система.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 26
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на16 Май 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Windows
Ние във фейсбук