Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Копие на Wikipedia може да бъде изпратено на Луната

  Wikipedia

Некомерсиална организация с големи амбиции планира да изпрати интернет-енциклопедията на Луната. Това ще пълен архив на англоезичната част на Wikipedia.

Разбира се, това няма да бъдат разпечатки на Wiki, които да се разпръснат върху лунната повърхност. Вместо това Arch Foundation работи върху създаването на миниатюрни метални пластини, по-тънки от човешки косъм. Благодарение на малкото си тегло и размер, милионите страници текст на Wikipedia могат да се поберат в кутийка с размер на компактдиск.

  Wikipedia

Идеята на тази инициатива е да се съхрани архива на достиженията на човечеството за милиони и дори милиарди години… Или поне за няколко хиляди години. За всеки случай. Ако сегашната цивилизация се самоунищожи, еволюцията може да издигне други индивиди. Когато новата цивилизация достигне Луната, ще намери съхранените познания на човечеството.

  Wikipedia

Arch Foundation работи върху този проект съвместно с Astrobotic, занимаваща се с разработването на роботи. Роботите на Astrobotic са способни да разнасят товари на лунната повърхност и да обслужват лунните роувъри. Мисията е планирана за 2020 година.

Много хора започнаха да си задават въпроса, а дали там няма да бъдат намерени съхранени и други подобни познания?

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 13
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на16 Май 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Wikipedia
Ние във фейсбук