Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Обновиха се виртуалните машини на Google: до 3844 GB RAM и до 160 ядра

     Google:  3844 GB RAM   160

Google представи новата фамилия виртуални машини Google Compute Engine, която носи името n1-ultramem.

Новите Google Compute Engine са предназначени предимно за системи с голямо натоварване и приложения, изискващи много ресурси. Топ-версията n1-ultramem-160 предлага до 3844 GB оперативна памет тип DDR4 и процесори Intel Xeon E7-8880 v4. Досега виртуалните машини Google Compute Engine можеха да имат „само“ 624 GB оперативна памет.

Тарифите

Google заяви, че новата фамилия разширява портфолиото на Google Compute Engine с по-разнообразни цени и по-разнообразен избор на изчислителните възможности. Плаща се само използваното машинно време. Възможно е да се плати използването дори само на минута или минути работа на избраната конфигурация на виртуалната машина.

Паметта

Виртуални машини с толкова голям капацитет на оперативната памет са необходими за промишлените бази данни, като например SAP HANA. С новите конфигурации на Google Compute Engine, за предприятията е много по-лесно да прехвърлят проектите си в електронния облак.

Засега новите виртуални машини са на етап бета тестове и са достъпни за използване само в САЩ и Европа. Останалите региони ще получат достъп до n1-ultramem през следващите два-три месеца.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 15
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на16 Май 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Google, Compute, Engine
Ние във фейсбук