Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Безпилотните робомобили на Apple вече са над 50

   Apple    50

От началото на тази година Apple над два пъти е увеличила своя парк от роботизирани автомобили. Информацията е на отдела „Контрол на автомобилния транспорт“ на САЩ.

След получаването на разрешение за тестването на автономни автомобили корпорацията постепенно увеличава броя на тези роботизирани транспортни средства. В началото, по американските пътища се движеха 3 робомобила на Apple. През месец януари тази година те бяха вече 27. А сега технологичният гигант тества 55 роботизирани автомобила.

В програмата за тестване на робомобилите ще вземат участие 83 души. Засега Apple има разрешение да тества своите автономни автомобили само под наблюдението на хора, които в случай на необходимост трябва да поемат управлението на машината. За провеждането на изцяло автономни робомобили е необходимо допълнително разрешение от страна на калифорнийските власти. Да си припомним, че подобно разрешително за тестване на автомобили без човешко участие миналия месец получи компанията Waymo. Знае се, че молба за подобно разрешително е подала още една компания, но засега нейното име не се съобщава.

Един от най-големите проблеми на тази нова технология е безопасността. Всички големи компании работят върху усъвършенстване алгоритмите на автомобилните автопилоти.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 12
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на16 Май 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Apple
Ние във фейсбук