Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Google обяви придобиването на Cask Data

Google    Cask DataGoogle анонсира придобиването на поредния стартъп, който да засили възможностите на облачните услуги, които компанията предлага на своите клиенти.

Компанията обяви намерението си да придобие Cask Data Inc., стартъп, специализирал се в разработката на инструменти за работа с откритата платформа за анализ на данни Hadoop, съобщиха Cask Data. Без да споменават цената на сделката, нейните основатели обявиха, че те и компанията им ще станат част от облачното звено на Google. В ролята си на служители на Google, те ще продължат да развиват и усъвършенстват основния продукт на компанията, Cask Data Application Platform, CDAP.

Става дума за абстракционен слой за Hadoop, който помага на софтуерните екипи да си взаимодействат по един далеч по-лесен начин със сложния фреймуърк посредством прости за използвани апликационно-програмни интерфейси. По думите на компанията, те позволяват изграждането на широкообхватни аналитични услуги на основата на Hadoop, даже и с минимални познания за работата на платформата.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 7
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на16 Май 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Cask, Data, Google
Ние във фейсбук