Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

В опитите за блокиране на Telegram бе нарушена работата на стотици хиляди руски сайтове

     Telegram

Руският държавен регулатор Роскомнадзор обезумя в усилията си да изпълни разпореждането на Московския съд и да блокира работата на защитения месинджър Telegram.

Информацията от официалния регистър на забранените интернет ресурси се вижда, че през последното денонощие там е добавена информация за над 16 милиона IP адреса, много от които принадлежат на Google и Amazon. Упоритото блокиране на IP адресите доведе до сериозни нарушения в работата на стотици хиляди уебсайтове на територията на Русия.

Донякъде комично е, че от тези действия престана да работи официалният сайт на Роскомнадзор, който или дава съобщение за грешка, или изобщо не се отваря. Нещата се задълбочиха дотолкова, че се наруши работата на Viber и на руската социална мрежа Однокласники. И още, в останалите руски сайтове не се зареждат част от блоковете, които идват от сървърите на Google и Яндекс.

     Telegram

Роскомнадзор отрича неговите действия да са довели до този ефект. Но различните експерти считат, че няма как да е случайно съвпадение началото на блокирането на толкова огромен масив IP адреси и нарушението на работата на над половината руски уебсайтове.

Все още много сайтове на територията на Русия не се отварят или не работят коректно и всички се питат, кой ще заплати огромните загуби, които се трупат на техните собственици.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 10
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на17 Апр 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Telegram
Ние във фейсбук