Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Google предлага два конструктора за изучаване на изкуствения интелект

Google

Интернет гигантът Google анонсира два нови комплекта- конструктори за самостоятелно сглобяване, даващи възможност на всеки желаещ да изучи основите на изкуствения интелект.

Това са конструкторите AIY Vision и AIY Voice, в комплектите на които са поставени всички необходими компоненти за създаване на собствени несложни системи с изкуствен интелект – всички необходими хардуерни елементи и софтуера за работа с ИИ.

ИИ конструкторите се базират на компактната компютърна мини система Raspberry Pi Zero WH плюс SO карта памет, на която е записан необходимия софтуер.

Google

Комплектът Vision Kit включва и камерата Raspberry Pi Camera v2. А за да могат начинаещите да се оправят със всички тънкости по настройката на една система с изкуствен интелект, разработчиците предлагат удобно приложение за операционната система Android, както и сайта AIY с подробни инструкции, разбираеми и за най-малките.

Възможно е създаването на няколко модела невронни мрежи. Възможно е разпознаването на до 1000 обикновени обекта, разпознаване на лица и емоции и „детектор за хора, кучета и котки“.

Продажбите на новите конструктори за работа с изкуствен интелект трябва да започнат до края на месец април тази година. Конструкторът AIY Voice се продава при цена $50, а комплектът AIY Vision струва $90.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 10
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на17 Апр 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Google
Ние във фейсбук