Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Apple и Google получиха ултиматум от Роскомнадзор

Apple  Google

Руският регулаторен орган Роскомнадзор предяви своите изисквания към корпорациите Apple и Google.

Руското ведомство им изпрати официален документ, в който се казва, че те трябва да премахнат приложението Telegram от своите интернет магазини с приложения за мобилни устройства.

„Роскомнадзор изпрати на Apple и Google искане за премахване на приложението Telegram от магазините с приложения на тези компании. Отговорът трябва да бъде изтриването на приложението Telegram“ – съобщи пресслужбата на ведомството.

След премахването на приложението от каталозите на електронните магазини на Apple и Google, инсталирането на защитения месинджър ще стане с една идея по-трудно. На всяко Android устройство може да се използва инсталационен APK файл. Този файл е по-добре да бъде изтеглен от добре проверени места, като например APK Mirror. iOS потребителите ще трябва да сменят региона в App Store на някой друг, който не е блокиран.

На територията на Русия, тоталното блокиране на месинджъра Telegram, характерен преди всичко с цялостното и тотално криптиране на информацията, започна в началото на тази седмица – от 16 април.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 9
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на17 Апр 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Apple, Google, Telegram
Ние във фейсбук